Olika sätt att inreda

Det finns många olika sätt att inreda men endast en stil kanske passar just dig. Att inreda ett rum handlar om allt från att välja rätt möbler till en passande tapet. Genom tiderna har inredningsstilarna förändrats och idag finns det många olika alternativ. Bor du utmed kusten kan du välja en skärdgårdsstil eller är du intresserad av historia kanske en så kallad art deco stil passar dig bättre då den är inspirerad av 20-talet och fram till 30-talet. Du kan även välja mellan att göra det själv eller anlita en firma som inreder på dina villkor.

 

Inredning i världen

I Kina kom inredningsstilen Feng Shui till för mer än 3000 år sedan. Stilen går ut på att skapa balans mellan människan och omgivningen. En enkel hästsko som hänger över dörren är en liten Feng Shui detalj som härstammar från Indien. Hästskon ska som känt ge tur och skydd för hemmet.

 

En annan sorts inredningsstil är New England och den är lite lik den svenska skärgårdsstilen med mycket ljusa textiler och färger blandat med mörka trämöbler. Den ska påminna om Amerika eftersom den härstammar från bland annat Connecticut och New Hampshire.

 

Något som liknar oss svenskar mer är en skandinavisk inredning. Scandinavian Modern härstammar från 50-tal och 60-tal och innehåller mycket färger. Kontrasterna ska vara tydliga och mönstren fantasifulla blandat med kreativa möbler samtidigt som allt skall följa en ren linje. Om du vill inreda mer efter 60-talet så ska du ha öppna planlösningar och gärna mer rymdinspirerade möbler.

 

Populär inredning idag

Idag är metall och enkla drag populärt, den moderna stilen. Rena färger och stilrent är ledorden och denna stil kanske till och med kan kallas lite stel. Sen har vi den orientaliska inredningen. Den är väldigt asiatiskt inspirerad med mycket symboler med gudar och snirkliga mönster i färger som till exempel rosa, grönt, brunt och silver. En lantlig inredning är också populär nu för tiden. Det är mycket ljusa färger som kombineras med spets och flagnad färg. Vedspis i köket är en mycket fin inredningsdetalj och den lantliga inredningen skall gärna ge en lite gammal känsla också.

 

För de som tycker om att sticka ut ska vi inte glömma att det finns inredning även för extremister. Det finns möbler byggda av gamla flygplansdelar eller för dig som gillar goth finns det många intressanta möbler och textiler. Idag är möjligheterna stora att inreda ditt hem exakt utefter dina önskemål.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Parse error: syntax error, unexpected T_ENDIF in /home/www/xale/wp-content/themes/Vaxter_vaxthus/sidebar.php on line 4