Ett kreditkort används för att handla med. Men vad är det egentligen? Ett kreditkort innebär inte bara pengar att handla för utan pengar som man får låna. Dessa pengar lånas av det kreditkortsföretag man har sitt kreditkort hos och de betalas tillbaka genom att en faktura skickas i slutet av månaden det gäller. Betalningen kan vid behov delas upp och betalar man sin faktura i tid slipper man räntan på lånet.

kreditkortKreditkort då och nu
Idén om kreditkort kom till år 1950 då en amerikan vid namn Frank McNamara glömde pengarna när han gick på restaurang. Han fick istället betala via en faktura och detta väckte stor uppståndelse i landet. Restauranger, butiker och bensinmackar gick igång på idén och såg det som en chans att tjäna mer pengar. Bank of America lanserade inom kort egna kreditkort och det är dessa kort som idag kallas VISA. 1958 kom American Express och lanserade kreditkort utomlands vilket ledde till ökad internationell handel. Till en början användes kreditkort mest av handelsresande, men år 1970 kom den allra första bankomaten och introducerade kreditkort även för den övriga befolkningen. Så småningom blev kreditkort en ersättare för checkar och kontantbetalning på alltfler ställen. Idag används kreditkort flitigt tillsammans med andra sorters betalkort.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Parse error: syntax error, unexpected T_ENDIF in /home/www/xale/wp-content/themes/Vaxter_vaxthus/sidebar.php on line 4